Ingvild Våg – Leder
Merethe Buer – Medlem
Hallgeir Oftedal – Medlem
Iril Helen Ulvøen – Varamedlem
Harald Gulliksen - Varamedlem
Tom Rune Lian - Leder
Tonje Mariero - Medlem
Arnt Ove Bjerkaas - Medlem
Lill Svele - Medlem
Eivind Davik - Varamedlem
Roy Hongset - Leder
Nina von Hirsch - Medlem
Maria Lehmann - Medlem
Harald Farbrot - Medlem
Unni Henriksbø - Leder
Eivind Kjuus - Medlem
Tormod Bakke Johnsen - Medlem
Laila Nemeth - Varamedlem
Vilde Assersen - Leder
Kristina Vigre - Nestleder
Victoria Kopke Da Fonceca - Medlem
Julie Kleven - Medlem
Hans Oliver Dalen Bauer - Medlem
Martin Beitnes Kreken - Vara
Mari Kobbeltvedt - Vara
Ankeutvalget har behandlet fem saker i perioden 2023-2024.
1. Den første saken gjaldt anke over vedtak om skriftlig irettesettelse for manglende innsending av stevnerapporter innen pålagte frister. Etter en konkret vurdering fant Ankeutvalget at det ikke var grunnlag for skriftlig irettesettelse i dette tilfellet, til tross for flere purringer. Saken gjaldt en yngre stevnearrangør, og den mangelfulle rapporten var innsendt på tidspunktet for Ankeutvalgets behandling. Det var også innført praksisendringer i det aktuelle tidsrom, og det fremstod uklart for Ankeutvlalget hvem som reelt sett hadde ansvaret for å godkjenne den aktuelle stevnerapporten. Ankeutvalget tok etter dette anken til følge. Avgjørelsen var enstemmig.
2. Den andre saken gjaldt anke over avslag på søknad om generell dispensasjon fra kravet til bruk av bitt i dressurkonkurranser. Bestemmelsen det ble søkt om dispensasjon fra inngår i bestemmelsene som krever at hesten skal være i konkurransemessig stand under opphold på stevneplassen. Et enstemmig Ankeutvalg fant det ikke tvilsomt at en hest som bare kan ris bittløst ikke oppfyller kravene til konkurransemessig stand. Anken ble ikke tatt til følge.
3. Den tredje saken gjaldt anke over vedtak om etterfølgende diskvalifikasjon av en Kat 1 ponniekvipasje fra landsmesterskap i sprang, grunnet overkvalifikasjon. Ankeutvalget var delt i synet på om anken skulle tas til følge. To av medlemmene stemte for at anken ikke skulle tas til følge, mens to av medlemmene stemte for å gi anken medhold. Ankeutvalgets leder tilhørte de som stemte for at anken ikke skulle tas til følge. Iht. NIFs ler møteleders stemme avgjørende ved stemmelikhet, og Ankeutvalget traff dermed vedtak i står med Ankeutvalgets leder. Flertallet la ved avgjørelsen vekt på opplysningene om at den aktuelle ekvipasjen hadde oppnådd historiske resultater som tilsa at ekvipasjen ikke kunne starte de angjeldende sprangklassene i landsmesterskapet.
4. Den fjerde saken gjaldt anke over vedtak om avslag på søknad om bruk av haleforlenger i dressurkonkurranser. Ankeutvalget fant ikke at det var grunnlag for å fravike Tkr sin fortolkning av den aktuelle bestemmelsen i KR IV, og som innebar at adgangen til å godkjenne bruk av haleforlenger m.m. skal være restriktiv. Et enstemmig ankeutvalg stemte for ikke å ta anken til følge.
Merk: i ettertid er KR IV endret på det aktuelle punktet, noe som innebærer at adgangen til bruk av haleforlenger er mindre restriktiv.
5. Den siste saken gjaldt anke over avslag på søknad om skifte av representasjonsklubb utenfor overgangsvinduet. Det gis ikke dispensasjon eller unntak fra overgangsvinduet uten ved skifte av bosted eller dersom det foreligger andre tungtveiende grunner. I dette konkrete tilfellet var det ikke snakk om skifte av bosted, og Ankeutvalget fant i likhet med Tkr at det ikke forelå andre tungtveiende grunner. Ankeutvalget vedtok enstemmig å ikke ta anken til følge.
For perioden 2023-2024 har lovkomiteen blitt bedt om å se over ett høringsbrev for:
Høring- Lovnormer for NIFs organisasjonsledd og NIFs delegasjonsreglement.
Ellers har vi ikke hatt noen møter.
Denne perioden ble preget av varierende aktivitet der de fleste fant sted i 2023 og noen få i 2024. Komitéen holdt de fleste møter digitalt og et par fysiske møter på Ullevål. Bakgrunnen for nedgang i aktivitet var at noen i komitéen sluttet med hest i 2024, og leder av komitéen var i en alvorlig ulykke med hest og måtte derfor ha en pause.
Til tross for dette deltok flere av komité-medlemmene på flere nettverkssamlinger i både 2023 og 2024 i regi av ulike ungdomskomitéer i idrettsforbundet. På denne måten fikk vi frontet ryttersporten på en positiv måte blant andre unge som ikke har kjennskap til sporten.
Videre var leder av komitéen til stede på Oslo horse show i både 2023 og 2024. Tre av medlemmene deltok også under Idrettsgallaen i 2024, der var vi både til stede under både nettverkssamlingen, idrettstinget og idrettsgallaen.
Perioden har vært preget av aktivitet på tvers av idretter. Vi har bygget bro med andre sporter og fått en god kontakt med idrettspresidenten og styremedlemmer i andre idretter. Vi har frontet ryttersporten på en god og positiv måte, og samtidig sørget for at flere får kjennskap til sporten.