Landslag og satsingsgrupper består av ryttere som har stabilisert seg i sin alderskategori gjennom konkurranser, på et høyt resultatnivå og som landslagsleder anser som aktuelle for representasjon på internasjonale stevner og mesterskap.
Fernando X MedinaGuerrero
Fernandos filosofi:
Som person og landslagstrener for Norge tror han på sunne ryttere og idrettsutøvere som ønsker å vinne i et fair play, som ønsker suksess fordi de blir bedre og bedre og ikke fordi de forventer at den konkurrerende rytteren skal mislykkes. Han vil ha ryttere som er sikre på at deres arbeid og trening er opp til distansens nivå. Han ønsker å se ryttere som lykkes ved egen innsats og ikke som er redde for at andre kan bli bedre. Han vil ha ryttere som er glade i hverandres suksess.
Dette ligger i bunn på enhver samling, konkurranse, konferanse og samtaler.
Veterinærsjekker ved sesongstart
Samlingen ble holdt som oppsatt i sportsplanen angående sted og datoer. Fernando var med, sjekket hester, motiverte ryttere, og kom med gode gjennomganger av kritiske momenter i distansesporten. Kjøling: fokus på å gjøre det effektivt uten at hesten blir stresset. Viktig å øve på det jevnlig. Mønstring: gjennomgang både teoretisk og praktisk av hvordan en gjennomfører vetsjekkene, spesielt sluttkontroll og reinspection der det er et panel som skal avgjøre om en blir godkjent eller ikke. Hestens respekt for rytteren/groomen: Grunnleggende å opparbeide. Det er viktig at hesten betrakter sin rytter og groom som leder, trygg og tydelig. Langdistansetrening, med innlagte gjennomganger i kjøling, pulsing, mønstring. Rytterne red ulike antall kilometer alt etter nivå og andre omstendigheter rundt ekvipasjene. Iselin Kvaale fra ryttermentalitet.no hadde felles foredrag om mental trening, samt 1 til 1 samtaler med de fleste ryttere. De som ikke rakk det i løpet av helga kunne avtale teams-møte med henne i dagene etter samlingen.
Samlingen ble holdt som oppsatt i sportsplanen angående sted og datoer. Fernando var med, sjekket hester, motiverte ryttere, og kom med gode råd for at den enkelte hesteeier og rytter kan observere tegn på at noe ikke stemmer på egen hest kontinuerlig. Foredrag og praksis om å sjekke ømhet i hestens ben. «Lowe limbsensibility». Hvordan trene seg opp til å identifisere endring i hestens puls om følsomhet i nedre del av beina. Dette fordi en kan hindre at en liten skade utvikler seg til et alvorlig problem om en ikke oppdager det i tide. Rekrutteringskomiteen kjørte opplegg for clear round ryttere parallelt med samlingen lørdag. Det ble godt mottatt og er en modell som godt kan videreføres. Lørdag kveld var det uformell og morsom aktivitet med konkurranser som skaper samhold og «teambuilding». Det ble mye lått og løye ut av den seansen. Tilbakemeldingene på samlingen har vært positive fra de som var der. Det var 16 ryttere påmeldt samlingen, noen hadde mer enn en hest med. På rekrutteringskomiteens lørdag for clear round ryttere var det 7 påmeldt.
I forbindelse med høstens vetsjekk med Fernando, ble det satt opp et hovkurs med Marco Villamor fra Spania 3.-5. november. Det var en oppfølger fra kurset vi holdt i fjor. Denne gangen ble kurset lagt på kun et sted fordi ved kurs på to steder gikk det bort for mye til reise for instruktørene. Kurset ble lokalisert ved KVS Lyngdal som tilbød fine fasiliteter for gjennomføring av både teori og praksis. Fredag og lørdag var det en bolk med teori på formiddagen, og praktisk demo i stallen på ettermiddagen. Selv om programmet var satt opp likt disse to dagene ble diskusjoner og tema ganske ulikt da det var ulike personer med på disse dagene. Søndag ble brukt til praktisk skoing der flere skodde under veiledning fra Marco. Vetsjekker ble gjort på kveldstid etter kursets avslutning. Totalt 19 hester ble sjekket på KVS Lyngdal. Det ble tilbudt vetsjekk ved Gardermoen mandag på dagtid, men det var ingen påmeldinger.
Olaug Espeli Carstensen/Yassir, Lund Kjøre- og Rideklubb
Tonje Danielson/Luna, Nannestad Hestesportsklubb
Malene Bergersen Bakken/Shanameh, Indre Haugaland Ryttersportsklubb
Tonje Danielson/Luna, Nannestad Rideklubb
Rita Eiesland Holen/Smj Pershan, Gyland Hestesportslag
Junior/ung rytter
Sølv: Ingrid Marie Jerdal Lervik/ Va Aishman, Kvinesdal Rideklubb
Senior
Bronse: Rita Eiesland Holen/Ase Rahyeelah, Gyland Hestesportslag
7. plass: Kine Sesilie Iversen/ Olympos Donnatella, Nannestad Hestesportklubb
11. plass: Lene Hammeren/ Arash, Hadeland Ride- og kjøreklubb
16. plass: Astrid Dragset/ Nylands Shantaram, LundKjøre- og Rideklubb
18. plass: Aranka De Goijer/ Inshirah, Grenland Ryttersportsklubb
22. plass: Tonje Danielson/ W Catchcash, Nannestad Hestesportklubb
Senior lag
Bronse
Rita Eiesland Holen/ Ase Rahyeelah, Gyland Hestesportslag
Tonje Danielson/ W Catchcash, Nannestad Hestesportklubb
Norge stilte med tre ekvipasjer, dessverre ingen som fullførte
Norge stilte med fire ekvipasjer.
Sofie Dahl Larsen / Al Samah gjennomførte som eneste norske ekvipasje med en flott 17. plass.
Arrangementet tildelt Gyland Hestesportslag, men ble avlyst grunnet Covid 19. Dermed ble det ikke arrangert NBC 2021.
Nannestad arrangerte et FEI-ritt i 2021, det skulle vært ett FEI-ritt til hos Gyland Hestesportslag også, men det ble avlyst grunnet Covid 19, da det fremdeles var karantene for officials.
Hildegunn Skulstad – Leder, medlem i DiDK
Ronny Stokmo – NRYFstevne, godkjenning av stevneinvitasjoner, påmelding til CEI ritt.
Kari Eiesland – Leder junior- og seniorgruppe (landslag)
Ida Marie Eriksen
Det har vært gjennomført fire møter på teams, en arbeidshelg i november.
Grenkonferansen med distanseforedrag ble avholdt den 10.-12. februar 2023 på Thon Hotell Maritime Stavanger. Det var 31 fremmøtte på konferanse på lørdag og 32 på foredrag på søndag. Lørdag kveld var det 33 til middag i konferanseavdelingen, med utdeling av årets priser.
Fredrikstad og Omegn Rideklubb hadde stand og informasjon i en temakveld i forbindelse med klubbens bursdag på sensommeren. Det var rundt 500 små og store på dagen og rundt 30 på samlingen på kvelden. Mange var veldig interesserte i hva distanse var og over 100 brosjyrer ble delt ut. Også politikerne var interesserte i mer informasjon på dagtid og det ble en egen ordfører-duell på hesteryggen i forbindelse med valgkampen som da var høyst aktuell.
Vi har også hatt regelmessig informasjon og fokus på distanse for å få vist at det er muligheter på tvers av aldre og hestetyper også for de som ikke vil konkurrere i sprang. Derfor er det også etablert en egen grenkontakt innen klubben for distanse.
Gull: Ellen Annette Mogensen Eidsvåg/ Kashmir, Indre Haugaland Ryttersportsklubb
Sølv: Rikke Sophie Kiær Thygesen/ Zigan OX, Lund Kjøre- og Rideklubb
Bronse: Lene Hammeren/ Atlas (II), Hadeland Ride- og Kjøreklubb
Gull: Malene Bergersen Bakken/ Shanameh. Indre Haugaland Ryttersportsklubb
Sølv: Ingrid Marie Jerdal Lervik/ Va Ajana, Kvinesdal Rideklubb
Bronsje: Victoria Helen Sæther/ Nylands Shantaram, Lund Kjøre– og Rideklubb
Det var dessverre ikke nok lag til å arrangere NM-lag i 2023.
I 2023 er fordelingen på teknisk personell som følger:
Distansedommerkomité (DiDK)
Bente Heggedal Løvold (Leder)
Susanne Lindmark
Hildegunn Skulstad
De gjennomførte fem ordinære DiDK møter.
Utover det har de hatt arbeidsmøter hvor de jobbet med kurs, konferanse, utdanningsplaner, m.m.
Det ble gjennomført en distansedommerkonferanse i 2023.
Nasjonale
Internasjonale
Utvikling av antall nasjonale stevner (5 års perspektiv)
2019 – 24 nasjonale stevner
2020 - 15 nasjonale stevner
2021 - 11 nasjonale stevner
2022 - 19 nasjonale stevner
2023 – 17 nasjonale stevner
Internasjonale stevner i Norge (2 stk.)
Gyland 3.-5. mars: CEI3*, CEI2*, CEI1*, CEIYJ2*, CEIYJ1*
Ål, Hallingdal 22.-24. september: CEI3*, CEI2*, CEIYR2*, CEI1*,CEIYJ1*
Totalt antall ekvipasjer startet internasjonalt 2023
Antall ryttere: 42
Antall ekvipasjer: 64
Antall ekvipasjer på nasjonale stevner D/L/E: 383